Category Archives: promocija

Na 21.smotri vina centralne Istre

IMG_1180Nakon što smo prošle godine objavili Rječnik govora zaseoka Mrkoči u Istri, autora Radoslava Runka, ove smo godine na 21. smotri vina centralne Istre u Gračišću ponudili najveći čakavski rječnik (s preko 32 tisuće riječi i 3 tisuće fraza) i ostala naša izdanja potencijalnim kupcima.
Interes su pokazali i strani turisti, posebno za starinske kuharice. Prijevod knjige Zeleno i plavo na pijate očekuje se polovicom svibnja na četiri jezika – talijanski, njemački, engleski i francuski.

Comments Off

Filed under promocija

Ivan KOVAČIĆ: Borbene grupe Sušaka i Rijeke 1944. -1945.

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, 09. ožujka 2015.godine predstavljena je knjiga Ivana Kovačića: Borbene grupe Sušaka i Rijeke 1944,-1945.

Knjiga je objavljena povodom 70. obljetnice stijeljanja trinaestorice primorskih antifašista i u godini u kojoj se obilježava 70 godina od pobjede nad fašizmom.

 

Comments Off

Filed under promocija

“OTOK KRK I DOMOVINSKI RAT, NEISPRIČANA PRIČA”

Danas, 15. siječnja  2015. g., je u  Knjižnici i čitaonici „Bogdan Ogrizović“, Preradovićeva 5 u Zagrebu autor ŽELJKO DRINJAK predstavio svoju knjigu :

OTOK KRK I DOMOVINSKI RAT,NEISPRIČANA PRIČA , zajedno sa akademikom Petrom Strčićem kao urednikom i g. Franjom Butorcem kao predstavnikom nakladnika (Naklada Kvarner i Povijesno društvo otoka Krka)

Predstavljanje su popratili Maja, Nataša, Vid i Valter Veljak, članovi Kvarteta Veljak vrlo prikladnim glazbenim programom.

Autor knjige je pet godina radio na knjizi i  zabilježio što su sve naši otočani učinili u domovinskom ratu.  Opisao je ratni put 4. krčke bojne 111. brigade Hrvatske vojske od odbrane aerodroma kod Omišlja, pa sve do akcije Oluja. Sa tog se puta nije vratilo jedanaest naših branitelja.

Glavni urednik akademik Petar Strčić (predsjednik Časnog suda našeg Društva),  govorio je o ulozi Domovinskog rata u cjelokupnoj povijesti našeg otoka, a g. Franjo Butorac o zajedništvu svih otočana (u domovini i inozemstvu) sa krčkim braniteljima.

Comments Off

Filed under promocija

“RJEČNIK GOVORA ZASEOKA MRKOČI U ISTRI” AUTORA RADOSLAVA RUNKA

sajampula2Rječnik je predstavljen u sklopu sajamske manifestacije Sa(n)jam knjige u nedjelju, 15. prosinca 2014. u programu Autor predstavlja autora. Paralelno s ovim našim Rječnikom predstavljen je i Rječnik roverskih i okolnih govora autora akademika Gorana Filipija, pokojnog Slavka Kalčića i Valtera Milovana. Uvodnu riječ o oba rječnika dala je prof. dr. Silvana Vranić s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Comments Off

Filed under promocija

Posvudašnji Matoš oko Rijeke njim samim

DSC_0007U Dražicama je, u srijeda, 17. prosinca, 2014. predstavljena knjiga “Posvudašnji Matoš oko Rijeke njim samim”. Dvojicu hrvatskih književnika, Antuna Gustava Matoša i Ivu Grohovca, povezao je Grobnik ali i ista godina smrti-1914.

Književna večer u povodu 100godišnjice smrti Antuna Gustava Matoša i Ive Gohovca održana je u Domu kulture Dražice. Ovom prigodom predstavljena je knjiga “Posvudanji atoš oko Rijeke njim samim, objavljena u izdanju Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Naklade “Kvarner”. Dvojicu hrvatskih književnika-Matoša i Grohovca-povezao je Grobnik, ali i ista godina smrti-1914. Prigodnim riječima obratili su se načelnik Općine Jelenje Ervin Radetić i zamjenica načelnika Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Judita Franko i direktor izdavačke kuće “Kvarner” Franjo Butorac. rednik knjige “Posvudašnji Matoš oko Rijeke…” je profesor Krešimir Cvjetković, koji je priredio glazbeno-scenski program u kojem su sudjelovali bivši i sadašnji učenici Sušačke gimnazije Antonia Svetina, Alen Mančić, Marta Ban, Silvano Drpić, Sven Sušanj i Aleks Sertić Kro program je vodila Gordana Bogdanovć, profesorica Prve sušačke gimnazije. Tekstove Matoša i Grohovca je kazivao dramski prvak Zdenko Botić. Continue reading

Comments Off

Filed under promocija

Enver Ljubović: “Krmpote i Klenovica”

_5826868982U četvrtak,4.prosinca 2014-godine je u Osnovnoj školi u Novom Vinodolskom promovirana knjiga Envera Ljubovića “Krmpote i Klenovica- Od doseljavanja do naših dana”.

Pred oko 70 zainteresiranih mještana N.Vinodolskog o knjizi su govorili autor Ever Ljubović, nakladnik Franjo Butorac te pof.dr.sc Željko Bartulović, profesor Pravnog fakulteta u Rijeci.

 

Comments Off

Filed under promocija