“OTOK KRK I DOMOVINSKI RAT, NEISPRIČANA PRIČA”

Danas, 15. siječnja  2015. g., je u  Knjižnici i čitaonici „Bogdan Ogrizović“, Preradovićeva 5 u Zagrebu autor ŽELJKO DRINJAK predstavio svoju knjigu :

OTOK KRK I DOMOVINSKI RAT,NEISPRIČANA PRIČA , zajedno sa akademikom Petrom Strčićem kao urednikom i g. Franjom Butorcem kao predstavnikom nakladnika (Naklada Kvarner i Povijesno društvo otoka Krka)

Predstavljanje su popratili Maja, Nataša, Vid i Valter Veljak, članovi Kvarteta Veljak vrlo prikladnim glazbenim programom.

Autor knjige je pet godina radio na knjizi i  zabilježio što su sve naši otočani učinili u domovinskom ratu.  Opisao je ratni put 4. krčke bojne 111. brigade Hrvatske vojske od odbrane aerodroma kod Omišlja, pa sve do akcije Oluja. Sa tog se puta nije vratilo jedanaest naših branitelja.

Glavni urednik akademik Petar Strčić (predsjednik Časnog suda našeg Društva),  govorio je o ulozi Domovinskog rata u cjelokupnoj povijesti našeg otoka, a g. Franjo Butorac o zajedništvu svih otočana (u domovini i inozemstvu) sa krčkim braniteljima.


Comments Off

Filed under promocija

Comments are closed.