O nama

Naklada Kvarner otpočela je radom u lipnju 2010. godine. Programska orijentacija Naklade Kvarner definirana je sklonošću osnivača i direktora, Franje Butorca. To prvenstveno znači da ćemo se baviti prostorom na kojem živimo i da će granice Primorsko-goranske županije biti osnovni okviru kojem ćemo tražiti zanimljive rukopise i pokušati ih predstaviti zainteresiranoj javnosti.
Kulturološke teme, sve što je vezano uz kulturnu baštinu prostora Primorsko-goranske županije – od povijesti, kulture u užem smislu te riječi preko jezika do kulture u najširem značenju te riječi – može se naći među koricama knjiga koje ćemo objavljivati. U tom kontekstu posebno ćemo njegovati zavičajni govor – bio on čakavski u svim svojim raznolikim oblicima ili pak goranski govori u širokoj lepezi raznolikosti.

Franjo Butorac

Franjo Butorac – direktor

U našem radu nećemo se ustručavati objaviti ni radove mlađih autora, kada se procijeni da objektivno pridonose ili očuvanju govora ili da su svojim umjetničkim dosezima takvog karaktera da zaslužuju objavljivanje. Nećemo zaboraviti ni najmlađe i ponudit ćemo im knjige (i slikovnice) primjerene njihovoj dobi i interesima.
Bilo bi nam drago da svi koji slično razmišljaju i vole knjige kliknu i jave se. U budućnosti planiramo organizirati i Klub Naklade Kvarner. U Klubu ćemo ponuditi posebne pogodnosti članovima (bez uplate članarine!), no to je budućnost, nadamo se već od 2015. godine.
Danas kada imamo objavljenih već tridesetak knjiga i uplanu još desetak, u ovim kriznim vremenima, podrška čitatelja i ljubitelja knjige važnija nam je od bilokakve druge potpore. Samo uz Vašu podršku i ljubav prema knjizi i rodnom kraju opstat ćemo i razvijati se – malim ali sigurnim koracima.

Dobro Vam čitanje!